Član Glavnog odbora Demokratskog saveza (DEMOS), Dragan Pajić iz Dervente, za naš portal dao je izjavu povodom usvajanja Budžeta RS i Programa ekonomskih reformi Republike Srpske  2019–2021 i konstituisanja svih institucija u Republici Srpskoj, nakon održanih izbora.

"Kroz konkretnu realizaciju Ekonomskih reformi i Budžeta u naredne 3 godine stvoriće se razvojne komponente koje će se odraziti na životni standard naših građana te da će Republika Srpska postati,među vodećima, u regionu po pitanju održivog razvoja, korišćenja svojih prirodnih bogatstava kao i većem stepenu iskorišćenosti EU IPA fondova te drugih donatora".

 

 

"Smatram da usvojeni Budžet Republike Srpske za 2019. godinu u iznosu od 3,2 milijardi KM i Program ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2019–2021. godina predstavlja dobru osnovu za prioritete kao što su: povećanje plata, povećanje produktivnosti i konkurentnosti privrede, obrazovni sistem i tržište rada prilagođeni potrebama privrede, održiv zdravstveni sistem, efikasan ukupan javni sektor.

Narodna Skupština RS još jednom je pokazala da je najefikasnije zakonodavno tijelo u BiH, te da je uspješno završila kompletno konstitusanje svih svojih organa kao i usvajanje najvažnijih dokumenata za život običnih građana", izjavio je Pajić.

Joomla templates by a4joomla