U Derventi je  13.09.2018. održana predizborna tribina DNS-a pred prepunom salom "Centra za kulturu". Tribini su prisustovali članovi i simpatizeri DNS-a kao i mnogi uvazeni gosti iz drugih stranaka. Pored njih prisustovali su i Ministri DNS-a u Vladi RS Neđo Trninić i Lejla Rešić,kao i potpredsjednik DNS-a Dragomir Jovičić. Na tribini su predstavljeni kandidati iz ove regije za Skupštinu RS i Parlament BiH. Jedan od   kandidat za narodnog poslanika Dragan Pajić je izjavio :

"Cilj DNS-a  u Derventi i Posavini je povećanje zivotnog standarda naših sugrađana kroz povećanje plata u proizvodnji za radnika od 1.000 KM, bespovratnih kredita za studente od 400,00 KM te višekratne finansijske podrške za penzionere naše opštine. 

Jedan od prvih projekata biće "Uspostavljanje bescarinske zone Derventa-Brod-Modriča" te privlačenje EU IPA fondova u Derventu i Posavinu.

Zaštitićemo zirante i korisnike kredita od visokih bankarskih kamata te uvesti institut ličnog bankrota u kojem nece biti moguce plijeniti imovinu duznika.

Posebno paznju cemo posvetiti porodici sa djecom, kroz sufinansiranje trudnoće,porodilja,djece u vrtićima, školaraca u osnovnim i srednjim školama.

Sve ove mjere i projekti će biti realizovani uz pomoć naših birača koji će ,nadamo se, ukazati povjerenje DNS-u i kandidatima iz Dervente"

 

Neđo Trninić, član Predsjedništva DNS-a  prenio je pozdrave predsjednika Marka Pavića, učesnicima i posjetiocima tribine DNS-a u ovoj opštini, rekavši da DNS izlazi na izbore sa jasnim ciljevima koji su visoki, a to je 15 poslanika za Narodnu skupštinu Republike Srpske i dva poslanika u PS BiH. „Iz ove regije očekujemo poslanika i to je realno, jer, gdje god dođemo vidljiv je rast naše stranke. Drago mi je što ljudi prepoznaju našu riječ i naš novi slogan da smo odgovorni“ rekao je Trninić i pozvao građane Dervente, članove i simpatizere DNS-a da obavezno izađu na izbore 7. oktobra.

 Predsjednik Centralnog izbornog štaba DNS-a Dragomir Jovičić je stava da su izbori osnov legaliteta i legitimiteta i da se na njihovim rezultatima bazira budući kapacitet. „Birači nama povjeravaju mandate i važno je znati izabrati. Mi vodimo kulturu dijaloga i važan nam je čovjek, on je u središtu naših politika. Naši kandidati su ostvareni na svim poljima i svoje znanje su spremni utkati u DNS i rješavanje problema građana“ rekao je Jovičić i pozvao prisutne da glasaju jednako za obje liste jer nam, rekao je ,treba kapacitet na oba nivoa vlasti.

 Dijana Stanojević, kandidat za Predstavnički dom PS BiH  večeras je rekla da DNS želi popraviti stanje na nivou BiH. „Želimo da narodi budu ravnopravno zastupljeni i  da imamo dom za sve. Želimo vratiti nadležnosti koje su Dejtonom propisane i želimo vladavinu prava“ rekla je Stanojevićeva i dodala da obrazovanje mora biti temelj društva i prioritet u daljem razvoju.

 Boban Jovičević, nosilac liste za Predstavnički dom PS BiH je rekao da je sasvim siguran da će DNS biti nezaobilazan faktor u budućnosti Srpske i BiH. „ DNS je uvijek radio u interesu naših građana i nikada se nećemo promijeniti. Svi naši kadrovi su radili u skladu sa politikama DNS-a, postigli smo značajne rezultate, sada imamo istorijsku šansu za još bolji rezlutat“ rekao je Jovičević i poručio okupljenima da objasne svojim komšijama, kada odu sa tribine, zašto treba glasati za DNS.

Siniša Nikić, nosilac liste DNS-a za NS RS večeras  je u Derventi rekao da je naučen da govori istinu i da nema čega da se stidi. „Mi u DNS-u govorimo istinu. DNS će biti značajan faktor odlučivanja nakon ovih izbora. DNS i Derventa su naša okosnica i svi moramo uložiti u borbu na fer principima“

Miro Simić, kandidat iz Dervente „Uvijek smo tražili najbolja rješenja za dobrobit svih, zato očekujemo da i u ovim izborima tako bude. Posebno ćemo se boriti za poljoprivredu jer  u ovom kraju to je najbitniji resurs“ rekao je Simić.

Na preizbornoj tribini u Derventi prikazan je i dio atmosfere za centralne tribine DNS-a koja je održana 8. septembra u dvorani „Borik“ u Banjaluci i dio iz obraćanja predsjednika DNS-a gospodina Marka Pavića.

 

 

 

Joomla templates by a4joomla