Kafa predstavlja svakodnevni ritual, neizostavni deo našeg načina druženja, što potvrđuje fraza "hajdemo na kafu", koja označava poziv na druženje i način da sa nekom bliskom osobom provedemo deo svog slobodnog vremena.

Uz veliki entuzijazam, posvećenost i ljubav prema kafi, devedesetih godina u Srbiji stvorena je prva privatna robna marka crne kafe - Grand kafa, koja je vrlo brzo pronašla put do srca potrošača.

Informativni portal www.openportal.info raspisuje konkurs za 5 honorarnih novinara/novinarki.

Uslovi: Starost od 16 do 25 godina (srednja škola i studenti)sa područja opština Derventa, Brod i Modriča, osnovno poznavanje informatike i sklonost ka pisanju.

 

 

 

Ako ste ambiciozni i zeljni rada u dinamičkom radnom okruzenju prijavite se sa svojim CV na: Ova e-maila adresa je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli. 

Plaćanje obezbjeđeno kroz projektno finansranje.

Rok prijave je 30.05.2018. godine!

"Cilj nam je napraviti što kvalitetniju ponudu na tržištu Tuzlanskog kantona, ali i šire. Također, želimo podići i nivo kvaliteta proizvodnje rakije na ovom području, kako bismo na tržištu imali što bolje izbrendirane rakije uz veću cijenu", kazao je direktor Kantonalne privredne komore Tuzla Nedret Kikanović.
Najveći turski grad intenzivno je proživio novi uzlet svoje države, njene ekonomije i političke važnosti. Iako su posljednje godine priču pomalo usporile, rad i razvoj se vide na svakom koraku. Turke možete voljeti ili mrziti, ali im ne možete osporiti marljivost i upornost, smisao za trgovinu i uslužne djelatnosti.

Vjerujem da bi svaki naš turistički radnik za vrijeme boravka u Turskoj trebao pasti u depresiju. Taj nivo usluge i pažnje s kojom pristupaju mušteriji, mi nikad nećemo imati. Nekad imate osjećaj da bi radije cijeli lokal prilagodili vama nego dozvolili da odete nezadovoljni.

Drugo, i ne manje važno, svaki ugostiteljski objekt ima barem tri puta više radnika nego objekt iste veličine kod nas. Za vrhunsku uslugu morate imati i dovoljno ljudi, a vrhunsku uslugu ne može pružiti jedan čovjek koji pokriva petnaestak stolova, što je slučaj u našoj zemlji. 
Naime, japanska kompanija je posadila banane koje možete jesti s korom, piše Newsweek. Naučnici su ovu posebnu bananu nazvali mongee, a njena kora je u potpunosti jestiva.

Oni su najprije zasadili drveće banane u okolini gdje je temperatura minus 60 stepeni.

"Zatim se banane u pravom trenutku odmrzavaju pa presađuju na višu temperaturu, a upravo ta promjena temperature navodno ubrzava rast ploda, zbog čega na kraju dobijete bananu s jestivom korom koja ima okus sličan zelenoj salati", objasnio je Tetsui Tanaka iz te firme.

Navodno imaju snažan okus ananasa i veoma su slatke.
Joomla templates by a4joomla